Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

«Παπαδιαμάντεια» Χριστούγεννα από τον Σύλλογο Συνταξιούχων Καθηγητών Φλώρινας (video, pics) - Τρίτη 12 Δεκ 2023

Πηγή: neaflorina

Μια ιδιαίτερη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση παρουσίασε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Καθηγητών και Φίλων Φλώρινας το απόγευμα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2023 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Η εκδήλωση είχε τον τίτλο Παπαδιαμάντεια Χριστούγεννα και αφορούσε, στο κύριο μέρος της, την παρουσίαση του διηγήματος «Στο Χριστό στο Κάστρο».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Πρόεδρο του Συλλόγου, Ρούλα Παπαδοπούλου, η οποία αναφέρθηκε σε βιογραφικά και άλλα στοιχεία του «αγίου των ελληνικών γραμμάτων» και στη συνέχεια ακούστηκε το τραγούδι «Το σκοτεινό τρυγόνι» σε στίχους του ίδιου του συγγραφέα και ποιητή.

Ακολούθησε η αφήγηση του διηγήματος από τους Παπαδοπούλου Ρούλα, Σιώνα Ηρώ, Γιαπράκης Γιώργος, Ζίου Τζένη, Ιωάννου Γιώργος, Λεωνίδου Σοφία, Μαυρόπουλος Νίκος, Πολατίδης Ηρακλής και Φραγκιαδάκη Κρυσταλλία.

Η εκδήλωση έκλεισε με βυζαντινούς ύμνους και κάλαντα από τη Μακεδονική Βυζαντινή Χορωδία του ΦΣΦ Αριστοτέλης και την Παραδοσιακή Χορωδία του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Παπαδόπουλου, Φιλολόγου και MSc Βυζαντινής Μουσικολογίας.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

«Παπαδιαμάντεια» Χριστούγεννα από τον Σύλλογο Συνταξιούχων Καθηγητών Φλώρινας (video, pics) - Τρίτη 12 Δεκ 2023

Πηγή: neaflorina Μια ιδιαίτερη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση παρουσίασε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Καθηγητών και Φίλων Φλώρινας το απόγευμα της ...